Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz başvurusu yaptı!

TAKİP ET

Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka arz başvurusunu yaptı.

Türkiye'nin önemli konut üreticisi dev şirkeetlerinden Artaş İnşaat, Artaş Holding bünyesinde yeni markası ile halka arz ediliyor. Avrupakent GYO markasıyla SPK başvurusunu yapan şirket dev halka arz hazırlığını tamamladı.

Düzenli kira getirili ve yüzde 99’un üzerinde doluluk oranına sahip portföyü olan Avrupakent GYO, şirket paylarının Ak Yatırım liderliğinde halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurumu’na (SPK) başvurdu. 

Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Avrupakent GYO yaklaşık 20 milyar TL değerinde portföye sahip, 2022'de 2,4 milyar TL, 2023'ün ilk yarısında 1 milyar TL'nin üzerinde ciro üreten, finansal borcu bulunmayan bir şirket. Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına bağlı olmak üzere halka arzı için ilk adımı attık. Halkımızı da şirketimize ortak etmekten büyük mutluluk duyacağız. Esas sözleşmemizde dağıtılabilir karımızın %50'sini her yıl temettü olarak dağıtmayı taahhüt ettik" dedi.

Avrupa Konutları markasının yaratıcısı Artaş Holding’in, AVM, otel, ticari üniteler, satışa hazır konut projeleri ve devam eden konut projeleri olmak üzere, düzenli kira getirili, çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olan iştiraki Avrupakent GYO, halka arz için harekete geçti. Ak Yatırım liderliğinde talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda şirketin çıkarılmış sermayesi 335 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilecek. 65 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 35 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı şeklinde halka arz edilecek. Halka arz edilecek payların %78'inin yurt içi bireysel yatırımcılara, %2’sinin Grup çalışanlarına, %20’sinin yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor.

Avrupakent GYO Avrupakent halka arz