ASELSAN'dan milyonluk MİLGEM anlaşması açıklaması

TAKİP ET

Savunma sanayi alanında MİLGEM için kritik üretimler gerçekleştirecek olan ASELSAN, 205 Milyon Euro tutarında dev anlaşmayı KAP üzerinden duyurdu.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında en büyük, en köklü kuruluşu ASELSAN, bu alanda ülkeninin ihtiyaçlarının giderilmesi adına devasa projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, Türkiye'nin kritik savunma sanayi projelerinin başında gelen MİLGEM projesinde yeni bir iş açıklamasında bulundu.

Borsa İstanbul'un en büyük savunma sanayi şirketlerinden biri olan ASELSAN, MİLGEM projesi kapsamında yeni bir sözlşee daha imzalandığını duyurdu. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, ASELSAN ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. #ASELS yeni sözleşme imzalanması ile alakalı son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "TAIS Ortak Girişimi ve STM İş Ortaklığı ile MİLGEM 6-8 Gemileri Savaş Sistemleri Tedariki kapsamında 22/09/2023 tarihinde ASELSAN Payı ‪205.000.000,- Euro ve ‪2.330.584.021,62 TL tutarında olan bir sözleşme imzalanmıştır.

Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar ‪2024-2026 yılları içerisinde gerçekleştirilecektir." denildi.

ASELSAN MİLGEM