Bitcoin ETF başvurusu için SEC erteleme kararı aldı

TAKİP ET

Kripto para piyasaları için kritik öneme sahip Bitcoin RETF başvurusu SEC tarafından bir kez daha ertelendi.

Kripto piyasasında son dönemde yaşanan durgunluk devam ediyor. Geçtiğimiz akşam saatlerinde SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), Ark 21Shares spot Bitcoin ETF başvurusunun kararını 10 Ocak 2024'e kadar erteledi. Aynı zamanda Global X'in spot Bitcoin ETF başvurusunun kararı da 21 Kasım 2023'e ertelendi. Bu gelişmelerin ardından kripto piyasasında yatay bir seyir izlenmeye devam ediyor. Bitcoin 26.260 dolar seviyelerinde işlem görürken, Ethereum ise 1.595 dolar civarında seyrediyor.

SEC, Bitcoin ETF başvurularını değerlendirmek için daha fazla zaman gerektiğini düşünüyor gibi görünüyor ve bu nedenle erteleme kararı alındı. Ancak bu karar, bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat milletvekilinin SEC Başkanı Gary Gensler'a spot Bitcoin ETF'lerine acilen onay vermesi için baskı yapmasından hemen önce geldi. Bu gelişmeler sonucunda diğer ETF başvurularının da ertelenmesi bekleniyor. BlackRock, Fidelity, VanEck, WisdomTree ve Invesco gibi büyük finans kuruluşlarının Bitcoin ETF başvurularının sonuçları ise 17 Ekim'de açıklanacak.

Düşük işlem hacmi, Bitcoin'deki volatiliteyi azaltmaya devam ediyor ve yatırımcıların risk iştahı da azalmış durumda. Yatırımcılar, makroekonomik faktörlerden etkileniyor ve SEC Başkanı Gery Gensler'ın yapacağı konuşma, ABD'nin büyüme verisi ve Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşmalar gibi önemli etkinliklerin piyasalar üzerinde etkisi izleniyor.

Kripto piyasasının toplam değeri 1,02 trilyon dolar civarında seyrediyor. Bitcoin ve Ethereum'da yatay bir seyir hakimken, altcoinlerde negatif bir trend görülüyor.

Bitcoin ETF