Bitcoin ve Ethereum haftaya nasıl başladı? BTC, ETH fiyat ve teknik analizi

TAKİP ET

Bitcoin ve Ethereum yeni haftaya hangi fiyattan başladı? BTC ile ETH fiyatı ve teknik analizi güncellendi.

Bitcoin, hafta sonu yatay hareketliliğine devam ederken volatilitesi tarihi düşüş seviyelerde yer aldı. Bu sabah saatlerinde 29.100$ seviyelerinden alıcı bulan Bitcoin, yön arayışını sürdürüyor.

Gelen verilerden bile oldukça az etkilenen Bitcoin için olası aşağı yönlü bir harekette ilk olarak 28.780$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyenin çalışmaması halinde daha önce 3 kez destek olarak çalışan majör yükselen trend seviyesi olan 28.375$ karşılanabilir. Daha önce 3 kez bu yükselen majör trendi test etmesinin ardından Bitcoin’de %30 seviyelerinde yükselişler beraberinde gelmişti.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise düşen kanalın orta bandı olan 29.300$ seviyesi ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapması halinde sırasıyla 29.500$ ve 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 29.743$ seviyelerine kadar bir yükseliş gözlemlenebilir.

ETH Fiyatı Teknik Analiz

Bitcoin ile aynı hareketliliği gösteren Ethereum yeni güne yeşil mum ile başlayarak 1.835$ seviyelerinden alıcı buluyor. 

Bitcoin’e nazaran daha pozitif gözüken Ethereum için olası yukarı yönlü bir harekette 1.844$ seviyesinin üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Ardından 1.857$ ara direnç sonrası 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1.874$ seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise 1.825$ destek seviyesine tutunamaması halinde yükselen majör trend seviyesi olan 1.800$ test edilebilir. Ardından 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1.785$ bir sonraki destek seviyesi olarak karşılanabilir.

Bitcoin Ethereum BTC teknik analiz ETH analiz