Fitch, bankaların kredi notunu açıkladı!

TAKİP ET

Fitch Ratings, bankaların kredi notlarını duyurdu. İşte kamu ve özel bankaların kredi notları ve görünümleri.

Fitch Ratings, Türkiye'nin dev bankalarının kredi derecelendirme notlarını açıkladı. Fitch, kamu ve özel bankaların kredi notlarını peş peşe açıkladı.

KAP açıklamasında, "TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. #GARAN, TGB

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 15 Mart 2024 tarihinde Garanti BBVA'nın Uzun Vadeli YP ve TL derecelendirme notlarını sırasıyla "B-" den "B"ye  ve "B"den "B+"ya yükseltmiş, Görünümü ise "Durağan"dan "Pozitif"e revize etmiştir.
Fitch Ratings ilaveten Banka'nın Uzun Vadeli Öncelikli Teminatsız Tahviller ve Sermaye Benzeri Tahviller derecelendirmelerini de sırasıyla "B-" den "B"ye ve "CCC+"dan "B-"ye, Ana Hissedar Destek Notunu da "b-"'den "b"ye yükseltmiştir. Banka'nın Finansal Kapasite Notu ise "b"de Pozitif İzleme'dedir (Rating Watch Positive)." denildi.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. TVB, #VAKBN

15 Mart 2024 tarihinde VakıfBank'ın uzun vadeli yabancı ve yerel para kredi notunu sırasıyla "B" ve "B+"ya yükseltmiş olup görünümlerini ise "Durağan"dan "Pozitif"e revize etmiştir.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. YKB, #YKBNK

 Yapı ve Kredi Bankası'nın uzun vadeli yabancı para notunu "B-"den "B"ye ve not görünümünü "Durağan"dan "Pozitif"e yükseltmiştir. Fitch ayrıca, Uzun Vadeli Yabancı Para Borçlanma İhracı notunu da yukarı yönlü olarak "B-"den "B"ye revize etmiştir.

QNB FİNANSBANK A.Ş.  FIN, #QNBFB

QNB Finansbank'ın uzun vadeli TL ve yabancı para ihraççı temerrüt notları, öncelikli teminatsız ve sermaye benzeri tahvil notları ile hissedar destek notu birer kademe yukarı revize edilmiş, uzun vadeli ihraççı temerrüt notlarının görünümü ise "Pozitif" olarak güncellenmiştir. Banka'nın güncel kredi derecelendirme notları ve not görünümleri aşağıdaki şekildedir.

Uzun vadeli YP ihraççı temerrüt notu: B/ (Görünüm: Pozitif)
Uzun vadeli TL ihraççı temerrüt notu: B+/ (Görünüm: Pozitifi)
Kısa vadeli YP ihraççı temerrüt notu: B
Kısa vadeli TL ihraççı temerrüt notu: B
Finansal kapasite notu: b-
Hissedar destek notu: b
Uzun vadeli teminatsız borçlanma notu: B
Kısa vadeli teminatsız borçlanma notu: B
Sermaye benzeri tahvil notu: B-

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. #ALBRK, ALK

Bankamızın kredi notunu "B-"  olarak teyit etmiş olup, kredi notu görünümünü ise, "Durağan"dan "Pozitif"e revize etmiştir.

TÜRKİYE KALKINMA VE YATIRIM BANKASI A.Ş. KLN, #KLNMA

Bankamızın kredi derecelendirme notu B'den B+' ya ve görünümü "Durağan" dan "Pozitif" e yükseltilmiştir.

TÜRKİYE İHRACAT KREDİ BANKASI A.Ş. #EXIMB, THR

Türk Eximbank'ın uzun vadeli yabancı ve yerel para kredi notlarını sırasıyla "B" ve "B+" ya yükseltmiş olup görünümlerini ise "Durağan" dan "Pozitif "e revize etmiştir. Ayrıca Bankanın devlet desteği notunu "b-" den "b" ye yükseltmiş, kısa vadeli   yabancı ve yerel para kredi notlarını ise "B" olarak onaylamıştır.

ŞEKERBANK T.A.Ş. SEK, #SKBNK

Şekerbank'ın Uzun Vadeli TL ve Uzun Vadeli YP kredi not görünümlerini Durağan'dan Pozitif'e yükseltmiş, kredi notlarını ise mevcut haliyle teyit etmiştir.

AKBANK T.A.Ş. #AKBNK

 Fitch Ratings, Akbank'ın Uzun Vadeli Yabancı Para İhraççı Temerrüt Notunu "B-"'den "B"ye yükseltirken, görünümünü ise "Durağan"dan "Pozitif"e revize etmiştir. Akbank'ın Yerel Para İhraççı Temerrüt Notu ise "B"de Pozitif İzleme'dedir.  

Banka'nın finansal kapasite notu da "b"de Pozitif İzleme'dedir. 

Fitch banka kredi notları