Garanti Bankası, geciken alacaklarını yarı fiyatına sattı

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük özel bankalarından Garanti Bankası, tahsilini yapamadığı 1 milyar TL üzerinde alacağını yarı fiyata sattığını açıkladı.

Bankalar, Varlık şirketlerine dev alacaklarını satmaya devam ediyor. Son olarak GarantBBVA, tahsilinde sorun yaşadığı geciken kredi, kredi kartı gibi alacaklarını yarı fiyatına sattı.

Borsa İstanbul'un dev özel bankalarından Garanti Bankası, tahsili geciken 1 milyar 147 milyon TL üzerinde alacağını 525 milyon TL'ye varlık şirketine sattığını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. #GARAN, TGB Tahsili gecikmiş alacak portföyleri satışı ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Bankamızın takipteki krediler portföyünde yer alan ve toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 29 Ocak 2024 ve 12 Şubat 2024 tarihleri itibarı ile 1.147.910.095,73-TL olan; kredi kartı, destek kredisi, çek hesabı, taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte iki portföy halinde, toplam 525.800.000,00 -TL.'ye Dünya Varlık Yönetim AŞ.'ye, satılmıştır. Saygılarımızla," denildi.

Garanti GARAN