İbrahim Erdemoğlu Türkiye'nin en zengini

TAKİP ET

Forbes raporunda Türkiye'nin en zengin ismi Murat Ülker yerini İbrahim Erdemoğlu'na bıraktı.

Forbes her yıl açıkladığı Türkiye'nin en zengin isimlerini güncelledi. Son verilere göre, Türkiye'nin en zengini ünvanına sahip Murat Ülker yerini İbrahim Erdemoğlu'na bıraktı.  Peki İbrahim Erdemoğlu kimdir? 

Türkiye'nin en zengin isimlerinin yer aldığı Milyarderler Listesi'nde bu yıl 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu.

SASA Polyester'in hisselerinde yaşanan değer artışı İbrahim Erdemoğlu'nu Türkiye'nin en zengin kişisi yaptı. Dünyada 2 bin 640 milyarder arasında 497'nci sırada yer alan Erdemoğlu'nun servetinin 5.3 milyar dolar olduğu belirtildi. Erdemoğlu Holding'in bünyesinde SASA dışında Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı bulunuyor.

İbrahim Erdemoğlu kimdir, yaşı ve biyografisi...

1959 doğumlu ve 2023 itibarıyla 64 yaşında olan İbrahim Erdemoğlu Sivas Kangal ilçesi nüfusuna kayıtlı ve İstanbul'da yaşamını sürmekte.

İbrahim Erdemoğlu, Erdemoğlu Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Erdemoğlu Holding, inşaat, gayrimenkul, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin patronu olarak tanınıyor. Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Erdemoğlu İnşaat, Erdemoğlu Gayrimenkul, Erdemoğlu Enerji ve Erdemoğlu Turizm gibi şirketler yer almaktadır.

Erdemoğlu Holding, Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri arasında yer almaktadır ve birçok büyük projeye imza atmıştır. Ayrıca holding, sürdürülebilirliğe önem vermektedir.

İbrahim Erdemoğlu kimdir