Kuveyt Türk, 25 Milyar kira sertifikası ihraç edecek

TAKİP ET

Kuveyt Türk, 25 Milyar TL tutarında kira sertifikası ihracı için karar aldı.

Kuveyt Türk, 25.000.000.000.-TL tutarında kira sertifikası ihracını yurt içinde satışı için karar aldığını KAP açıklaması ile duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. Kira Sertifikası İhracına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı Alınması ile alakalı son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin  fon kullanıcısı olarak yer alacağı, %100 bağlı ortaklığımız KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla, yurt içinde, 25.000.000.000.-TL (Yirmi Beş Milyar Türk Lirası) ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerle ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası çeşitlerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satılmak üzere kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verilmiştir. 

Kamuoyunun Bilgisine Arz Ederiz." denildi.

Kuveyt Türk kira sertifikası ihracı