Meka Beton Halka Arz Onayı Aldı

TAKİP ET

SPK, son bülteninde bu hafta halka arz olacak şirketi açıkladı. SPK, Meka Beton halka arz onayını verdi. Meka Beton hisse fiyatı 25 TL'den halka arz edilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftanın bülteninini sosyal medya hesabından ve KAP üzerinden duyurdu. Peki bu hafta SPK bülteninde yeni halka arz var mı? Bu hafta halka arz edilecek yeni şirket açıklandı mı? İşte SPK tarafından yayımlanan 28 Eylül Perşembe günü bülteni.

MEKA BETON HALKA ARZ ONAYI ALDI

Hali hazırda SPK başvurusu yapan çok sayıda şirket halka arz sırasında onay bekliyor. Bu şirketler arasına bir beton şirketi üreticisi de ekledi. Hazır beton üretimi yapan tesis kuruluşlarını yapan  Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. için halka arz onayı verildi. 50 Milyon TL sermaye, 62.5 Milyon TL yeni sermayesi ile Meka Beton halka arzında hisse başına 25 TL fiyattan lot satışı gerçekleştirilecek. Şirketin halka arz edilecek payı ise 4.45 milyon adet hissesi olacak.

1) Mevcut ortaklardan Mehmet KAYBAL’ın sahip olduğu 4.400.000 TL nominal değerli B grubu payların satışı gerçekleştirilecektir.
2) 1 TL nominal değerli paylar 25 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacaktır.

MEKA GLOBAL HAKKINDA

Meka Global, kırma eleme, madencilik ve hazır beton üretimi konusunda ekipman ve komple tesis tasarımı ve üretimi alanında dünya çapında tanınan bir markadır. Şirket, Ankara'da 1987 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği birincisi olan girişimci Mehmet Kaybal tarafından kurulmuştur. Meka, inşaat ve iş makineleri üretimine odaklanarak sektörünün liderlerinden biri haline gelmiştir. Tamamen Türk sermayeli bir endüstriyel üretici olarak, iki ana faaliyet alanında büyük bir bilinirliğe ve saygınlığa sahiptir.

Meka Beton Meka Beton halka arz Meka halka arz