Merkez'de kritik atama! 3 yeni başkan yardımcısı TCMB Başkan Yardımcısı olarak atandı

TAKİP ET

Merkez Bankası'nda yapılan son dakika atama kararı Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi.

Hafize Gaye Erkan dönemi hızla devam eden Merkez Bankası'nda Başkan yardımcılığı görevi için 3 isim görevden alındı. Merkez Bankası'na yapılan atama ile Başkan Yardımcısı olarak atanan isimler ise Resmi Gazete'de yayımlandı.

Merkez Bankası atamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bu sabah Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi. Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı koltuğunda oturan 3 isim görevden alınırken yerlerine yapılan atama ile geçecek isimler yayımlandı. Peki TCMB Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan isimler ile yerlerine geçecek isimler kimler?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığı pozisyonu için görevden alınan isimlerin yerine yeni atamalar yapıldı. 3 yeni isim Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atandı. İlgili karar 28 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı, üç yeni isim ataması yapıldı. 

İŞTE ATANAN YENİ İSİMLER!

Merkez Bankası atamasında ismi açıklanan 3 isim belli oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice KARAHAN, Osman Cevdet AKÇAY ile Fatih KARAHAN isimleri Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atanan yeni isimler oldu.

Merkez Bankası atama Hatice KARAHAN Osman Cevdet AKÇAY Fatih Karahan