MicroStrategy Bitcoin sattı! Kriptoda piyasalar karıştı

TAKİP ET

2022'nin son işlem gününde MicroStrategy Bitcoin satışı ile alakalı dalgalanmalar devam ediyor.

Global piyasalarda 2022'yi oldukça kötü geçiren, dolandırıcılık ve iflaslarla dolu bir yıl geçiren kripto para piyasalarında Bitcoin ve Ethereum tarafında kuvvetlenme beklentisi devam ediyor. 

Dünya genelinde özellikle Bitcoin (BTC) yatırımları ile dikkatleri üzerine toplayan MicroStrategy Bitcoin satışı ile gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili MicroStrategy tarafından yapılan açıklamada, şirketin 42,8 milyon dolara 2 bin 395 Bitcoin almasının hemen peşinden, “vergi nedenleriyle” denilerek 11,8 milyon dolar karşılığında 704 Bitcoin sattığını açıklamıştı. Piyasalarda garip karşılanan bu durum, şirketin ilk defa Bitcon satışı yapmasıyla son buldu.

GLOBALDE LİDER KONUMDA

Diğer taraftan yaptığı satış dahil olmak üzere, kurumsal olarak en fazla Bitcoin yatırımı yapan şirketlerin başında yer alıyor MicroStrategy şirketi. Şirket verilerine göre elinde, ortalama 30 bin 397 dolardan satın alınan ve toplamda 4 milyar dolardan fazla değerde olan yaklaşık 132 bin 500 Bitcoin tutulduğu ifade ediliyor.

BTC FİYATI NE KADAR OLDU?

Bitcoin tarafında son 24 sata içerisinde yaşanan gelişmeler ışığında aşırı bir oynaklık olmadığı gözlemleniyor. BTC fiyatı son 24 saatte en düşük 16536 Dolar seviyesinden işlem görürken, en yüksek ise 16639 Dolar seviyelerini gördü. Haberin yayına hazırlandığı dakikalarda ise BTC fiyatı 16586 Dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Son 24 saatlik BTCUSDT Grafiğidir / Kaynak: tradingview

Bitcoin Kripto Para MicroStrategy