SASA enejiye 25 Milyon Dolar yatıracak

TAKİP ET

Borsa İstanbul'da SASA kodu ile işlem gören SASA Polyester, yeni dönem yatırım planını KAP açıklaması ile duyurdu.

SASA Polyester, yeni yatırı planları ile gündemde. Gün içerisinde kAP'a yapılan açıklamada şirketin Arazi GES yatırımı yapacağı duyuruldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, SASA POLYESTER SANAYİ A.Ş. #SASA Arazi GES Yatırımı ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesinde bulunan araziler üzerine toplam 40.000 kWp santral gücünde Arazi GES kurulması için yaptığımız başvuru ilgili mevzuat kapsamında oluşturulan komisyon tarafından uygun bulunmuş ve Şirketimize Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu iletilmiştir.

Söz konusu mektuba istinaden, gelecek kuşaklara yeşil ve temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz ve Şirketimizin sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında, ilgili araziler üzerinde yaklaşık 25.000.000 USD değerinde Arazi GES yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. 10 ay sonra tamamlanması beklenen projeden sağlanacak enerji Şirketimizin mevcut yıllık elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık %10'una tekabül etmektedir." denildi.

SASA SASA GES yatırımı Arazi GES