Şeker Yatırım halka arz oluyor

TAKİP ET

Şeker Yatırım için halka arz kararı alan Şekerbank açıklamada bulundu.

Borsa İstanbul'un köklü dev bankalarından Şekerbank iştiraki Şeker Yatırım için halka arz kararı aldı. İlgili karar KAP açıklamasıyla yatırımcıya duyuruldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, ŞEKERBANK T.A.Ş. SEK, #SKBNK Bağlı Ortaklığımız Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin Halka Arzı ile alakalı son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Bankamız Yönetim Kurulu, 04.10.2023 tarihli, 196 sayılı kararı ile bağlı ortaklığımız olan Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin pay halka arzı ihraç esaslarının aşağıdaki şekilde revize edilmesine karar vermiştir. 

Bu karara göre; Bankamızın, %99,039984 oranında bağlı ortaklığı olan Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'deki paylarımızdan 17.500.000 TL nominal değerli kısmının ortak satışı yoluyla halka arz edilmek suretiyle satılmasına ve Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin, halka arzı kapsamında, çıkarılmış sermayesinin 120.000.000 TL'den 155.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek olan toplam 35.000.000 TL nominal değerli payın mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak halka arz edilmesi işlemine muvafakat verilmesine, halka arz ile ilgili işlemleri yürütmek üzere Genel Müdürlüğün yetkilendirilmesine karar verilmiştir." denildi.

Şeker Yatırım halka arz Şeker Yatırım Şekerbank