Solar Enerji hisselerinin tamamı o şirkete satıldı

TAKİP ET

Birleşim Mühendislik, Solar Enerji hisselerinin tamamını satın aldığını KAP açıklaması ile duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, Birleşim Mühendislik Isıtma ve Soğutma Havalandırma Sanayi ve Ticaret A.Ş (BRLSM) Solar Santral Enerji A.Ş. Paylarının Satın Alınması Hakkında ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Halka arz izahnamesinde ve fon kullanım raporunda, halen yürütmekte olduğumuz taahhüt faaliyetlerimize yeni iş alanları katarak çeşitlilik sağlamak ve büyümeyi hızlandırmak için, Şirketimizin yeni şirketleri bünyesine katmayı hedeflediği ve halka arzdan elde edilecek gelirin yaklaşık %20-30'lik kısmını şirket satın almak için kullanmayı planladığı kamuya duyurulmuştu.

Bu doğrultuda, Şirketimiz Yönetim Kurulu 31.12.2022 tarihli toplantısında, son dönemde önemi giderek artan yenilenebilir enerji sektöründe de faaliyet göstermek amacıyla,  başta güneş enerjisi santralleri olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim santralleri kurulumu için mühendislik, müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri veren Solar Santral Enerji Anonim Şirketi sermayesinin %70'ine tekabül eden paylarının satın alınmasına karar verilmiştir. 

Solar Santral Enerji Anonim Şirketi'nin ("Solar Enerji") hisselerinin tamamı için 50.000.000 TL şirket değeri benzer şirket çarpan analizi yöntemine göre belirlenmiştir. Söz konusu değerlemede Solar Enerji'nin 2022 yılı tahmini faiz amortisman vergi öncesi kâr (FAVÖK) tutarı baz alınmıştır. Solar Enerji hisselerinin nihai değeri, şirketin 2022 finansal tablolarının netleşmesini takiben gerçekleştirilecek mali denetim sonrası belli olacaktır. Nihai değer belirlenince açıklama yapılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Birleim Mühendislik Solar Enerji