Zorlu Yenilebilir Enerji payları halka arz edilecek

TAKİP ET

Zorlu Grubu bünyesinde elektrik üretimi yapan Zorlu Enerji Elektrik iştiraki olan Zorlu Yenilebilir Enerji paylarının halka arz kararı açıklandı.

Borsa İstanbul'da işlem gören enerji ve elektrik üretimi konusunda dev şirketlerden Zorlu Enerji, iştiraki Zorlu Yenilebilir Enerji ile alakalı payların halka arzına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklama KAP züerinden yatırımcılara duyuruldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, ZORLU ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. #ZOREN Zorlu Yenilenebilir Enerji AŞ Paylarının Halka Arzı ile alakalı son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Sermayesinin %100'üne sahip olduğumuz Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin paylarının bir kısmının, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Tebliğ ve kararları çerçevesinde halka arzına ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi çerçevesinde; halka arza ilişkin çalışmalar belirli bir olgunluğa ulaşana kadar bilginin açıklanması Şirketimizin 02.08.2023 tarih ve 2023/48 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile ertelenmiştir.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir." denildi.